Вітаємо! Якщо день за днем ваша відстань на велосипеді збільшується, тоді цей огляд для вас. Розглянемо детальніше декілька корисних дрібничок, які варто взяти із собою. Та одного разу вони точно врятують вашу поїздку! Вони не займають багато місця, проте  дуже корисними!

 

 

Яка користь від замка для ланцюга у поїздках?

 

 

Шанс порвати ланцюг під час поїздки - мінімальний, проте ніколи не нульовий. Зазвичай це може статись через різке перенавантаження, або помилку при зʼєднанні.

 

Тож рекомендуємо возити із собою замок для ланцюга - він дуже маленький, не важить навіть і граму. З його допомогою можна зʼєднати розірваний ланцюг та продовжити рух.

 

 

Зауважимо, що цю деталь варто підбирати згідно з кількістю швидкостей, на яку розрахований ланцюг, тож завчасно підберіть оптимальний замок для свого байку.

 

 

Чим допоможе мультитул із витискачем ланцюга?

 

 

Не кожний мультитул для велосипеда має таку функцію, однак вона дуже корисна для швидкого ремонту ланцюга в дорозі. Річ у тому, що перед зʼєднанням ланцюга, треба видалити пошкоджені та зайві ланки. Ось тут і допоможе ця непомітна, але дуже корисна функція вашого мультитула.

 

 

Приклад такого мультитулу - Silca Italian Army Knife

 

До речі, в таких моделях є спеціально відведене місце під замок, щоб не загубити.

 

Латки та джгути для покришок

 

Якщо ви використовуєте свої покришки безкамерно, то слід памʼятати - далеко не з усіма проколами впорається герметик. Інколи йому треба допомогти за допомогою джгутів для безкамерки, які встромляються у місце проколу. Для цього вам знадобиться також спеціальне шило для безкамерки, яким встановлюються ці джгути.

 

 

Якщо ви використовуєте камери, тоді обов'язково майте у своїй велоаптечці латки для покришки.

 

Запасний тримач перемикача - якщо їздите агресивно або на дуже великі відстані.

 

Падіння на велосипеді, або потрапляння перемикача в спиці нерідко призводить до руйнування півня або тримача - деталі, на яку тримається перемикач.

 

 

Навіть якщо він просто погнеться, то це вже може суттєво погіршити точність перемикання. Щоб уникнути таких неприємностей, підберіть та возіть із собою запасний тримач для перемикача. І в разі виникнення халепи - просто замініть на новий.

 

Для кожної рами вони різні, тож будь уважні під час вибору, або попросіть допомоги наших спеціалістів!

 

Маленький тюбик з мастилом для ланцюга

 

Навіть якщо ви змастили свій ланцюг перед поїздкою, то маленька ємність зі змазкою може стати у пригоді з таких причин:

 

 

 

У результаті цього можна отримати неприємний скрип ланцюга вже після 50 км поїздки. А якщо ви дуже втомлені, то вас будуть нервувати всі незручності - в тому силі й скрип сухого ланцюга.

 

Мастило для ланцюга Squirt Chain Lube в невеликому обʼємі в 15 мл - відмінне рішення, яке не займе багато місця у вашій сумці.

 

Всі ці дрібниці можуть не знадобитися у 99% випадків, але той самий 1% рани чи пізно настане, та ви не пошкодуєте про те, що їх придбали!